Tuesday, November 25, 2008

Ekskursioon

Märksõnaskeemi autor on Anu Sihv.

EKSKURSIOON

Oli suvine suve hommik ning kaheksanda B klassi õpilased kogunevad lennujaama, et lennata klassiekskursioonile Lõuna-Aafrikasse. Klassiekskursioonile lähvad ainult kuus õpilast, kuna teised neli õpilast ei saanud teatud põhjustel Lõuna-Aafrikasse lennata.
Reistist võttis osa kolm tüdrukut ning kolm poissi. Kristin oli 14 aastane, keskmist kasvu blondiin. Kristin oli väga abivalmis ningi sõbralik. Alati kuulas kõikide muresid ja saladusi, enamus inimesi usaldas teda. Maarja 15 aastane, keskmist kasvu brünett. Maarja oli üks ilusamaid tüdrukuid nende klassis, kuid ta oli upsakas, natuke ülbe, tibilik ning hoolimatu. Merlin oli 14 aastane lühemat kasvu brünett. Merlin oli tagasi hoidlik ning vaikne. Markus oli 15 aastane , heledapäine pikka kasvu sõbralik poiss. Ta oli alati tüdrukulte lemmik ning ühtlasi ka klassi populaarsem poiss. Eero 15 aastane, keskmist kasvu blondiin. Ta oli hea õppimisega hea õpilane. Sander oli 14 aastane, pikk tumeda juukseline abivalmis, usaldus väärne poiss. Õpilastega on kaasas ka õpetaja Sulev.
Sulev on 50 aastane pikka kasvu blond, kellel on juba päris palju halle karvu peas.
Nende lennuks väljub kolmekümne minuti pärast ning õnneks on kõik õpilased ja õpetaja kohal, suurte reisi kottidega. Nii nad läksid passikontrollist väbi ilma suurte jamatetta ning suunduvad pagasikontrolli. Pagasikontroll mõõdub ka hästi ja õpilased oma õpetjaga suunduvad lennikukisse. Kui nad lennukisse jõudsid leidsid nad oma kohad. Kristin istus Eeroga, Merlin istus Maarja ning Suleviga ja Sander istus Markusega. Kui kõik olid oma kohtadel võttis lennukipiloot sõna ning nad olid valmis startima. Lend kestis kokku 13 tundi koos vahemaandumistega. Lend sujus kenasti ning nad jõudsid ilusti Lõuna-Aafrikasse. Aafrikas tuli neile vastu üks suur kollane buss, milles oli kolm inimest. Üks neid oli giid kelle nimi oli Ofraks ning tema tõlkija Carol ning bussijuht Maurekdus. Õpilased laadisid oma kohvrid bussi ning asusid teele hotelli. Hotelli jõudes tutvusid lapsed paljude uute ja huvitavate inimestega, kes olid kuidagi väga abivalmis. Järgmisel päeval pidid õpilased koos õpetaja ning giididega safarile minema. Oli ilus päikese paisteline päev ja lapsed olid ennast kenasti valmis seadnud ning olid valmis minema. Safariauto sõitis kolm tundi, kuid enne safarile jõudmist märkasid poisid juba kaelkirjakuid, elevante, sebrasid ja lõvisid. Nii peatati auto ning kõik ronisid välja loomi uudistama, kuid äkitselt hakkas üks isa lõvi nende poole jooksma. Lapsed, õpetaja ning giidid ehmatasid ära ning jooksid karjudes autosse. Õnneks jõudsid nad enne lõvi kohale jõudmist autosse ning lasid sireeni kõvasti, vilgutasid tulesid ja hakkasid edasi sõitma. Õnneks teine pool ekskursioonist möödus ilusti ilma õnnetusteta. Peale safari päeva oli lastel 4 vaba päeva enne koju sõitu. Järgmisel päeval läksid tüdrukud randa päevitama ning poisid surfama. Teise päeva pool päeva veedeti rannad ja teine pool päeva shoppamas. Kolmas päev möödus spas veetmisega ja ranna mõnude nautimisega. Ning neljas päev mis oli ühtlasi ka viimane reisipäev hakkasid õpilased kaasa arvatud õpetaja oma asju kokku pakkima mingi lennujaama sõitma. Lõpuks kui nad lennujaamas olid andsid nad oma pagasid ära andnud ning hakkasid oma lennikut otsima. Õnne kombel leidsid nad oma lennuki kiiresti ning suundusid lennukisse. Tagasi lennul olid samad kohad ning lend sujus hästi.
Viimaks kui nad oma klassiekskursioonilt tagasi olid rääkisid nad kõigile oma seiklustest ning safari reisist. Lastele meeldis see reid väga ning nad soovisid seda korrata.

2 comments:

Pätsu said...

Nele jutt põhineb täitsa noorsoo probleemidel. Tegemist on tõepoolest noorsoojutuga. Lugeda oli üsnagi huvitav, omapärane. Leidsin tegelikult küll : lennuks ehk lennuk, reisi kottidega ehk reisikottidega, jamatetta ehk jamadeta. Lõikudeks ei ole jagadud ja sirgeks ei ole joondatud. Annaksin soovituse, et ära kirjuta lõppu nii kiiresti, aga minu meelest oli täitsa põnev:)

MIhkel said...

Ma arvan, et tegemist on noorsoojutuga. Jah juttu oli huvitav lugeda. Aku pakk on üleval. Kirjavigu ei olnud, aga tekst ei olnud jagatud lõikudeks ega joondatud sirgelt. Minu arust oli hästi tehtud jutt.